Sraz Dálavských 7.-9. června 2019, jaký byl

19.06.2019 10:02

Tak už je to za námi, skoro na slzy došlo. Náš milovaný tábor v Horním Žlebu opět mění majitele a předběžné informace nejsou povzbudivé. Tedy, pokud se možnosti setkat se na stejném místě zase za rok, týká. Uvidíme. Nakonec, není důležité jen místo, ale hlavně lidé, kteří mají vůli a chuť se setkávat, bavit se, vzpomínat a, jak se módně říká, užit si to.
Troufám si říci, že letos jsme si sraz užili skutečně všichni. Nikdo se netvářil otráveně, nikdo neprudil, jídlo bylo skvělé, jako ostatně vždy a program odpovídal našim chátrajícím skeletům a dal se zvládat bez potíží a zadýchávání se. Zabavily se i děti. Počasí se také vyvedlo.
Nemá smysl žehrat na bývalé Dálavské, kteří se už tak nějak časem samy vyčlenili z pevného jádra a našli sami pro sebe zdůvodnění, proč mezi nás již nemají cestu a tak nejen že nepřijeli, ale už se ani neomlouvali z loňské, předloňské a též letošní neúčasti.
To my, kteří jezdíme pravidelně, (a že nás letos bylo!!! I s dětmi více jak 30) se nejprve těšíme, pak si ten víkend báječně užijeme a načerpáme energii, a už obyčejně víme, že příště pojedeme zase. Pravda, příště to možná bude někam jinam, ale je předčasné spekulovat. V každém případě se o vývoji dozvíte zde, na našich stránkách.
Tak doufám, že stejně jako já, i vy skalní se už nyní těšíte na rok 2020.

Jirka Wilson Němec