Sraz Dálavských 2024 na apartmánech Dalov předběžně

08.10.2023 08:25
Milí Dálavští,
Právě jsem se vrátil z Dalova. Byli jsme se s Františkem Parákem podívat na vytipovaný objekt „APARTMÁNY DALOV“. Líbilo se nám tam. Objekt stojí přímo ve vsi naproti odbočky na Horní Loděnici. Jedná se o oplocený areál, moderně vybavený. Není to sice to pravé ořechové, co bychom uvítali, ale nikde jsme nic lepšího doposud nenalezli. Vždy je to něco za něco. Ten předchozí povzdech patří jedinému, ale celkem důležitému nedostatku. Jde o to, že v přízemí budovy je perfektní plně vybavený pokoj pro hendikep, tedy pro Peťu Formánka a mě. I Marcela se tam vejde. A celková dispozice? Zde je:
1 x třílůžkový apartmán – manželská postel, samostatné lůžko, bezbariérový
(celkem 3 lůžka), kuchyňka, sociální zařízení
6 x čtyřlůžkový apartmán – manželská postel, 2x samostatné lůžko
(celkem 24 lůžek), kuchyňka, sociální zařízení
2x šestilůžkový apartmán – manželská postel, 4x samostatné lůžko
(celkem 12 lůžek), kuchyňka, sociální zařízení
Konferenční / společenská místnost
TV místnost
Zahrada
A právě o tu společenskou místnost jde. Je totiž v patře a tam se s vozíky nedostaneme. Pokud bude dobré počasí, nic se neděje, budeme stejně většinou venku.
Taky se budeme muset nějak poskládat (rodiny s dětmi asi ve čtyřlůžkáčích?)
Ale tohle jsou snad překonatelné překážky. Od čeho jsme táborníci, ne?
Když by nás mělo být víc nebo obecně, kdyby děti chtěly, je možnost postavit si u budovy na oplocené zahradě stany.
Za celý objekt na víkend zaplatíme (nikoli na hlavu ale za celek, bez ohledu na naplněnost) cca 30 000,-Kč. Vařit si budeme sami.
Jednotlivé pokoje jsou vybaveny nejen sociálním zařízením, ale i kuchyňkou a k dispozici bude i velká kuchyně (opět v patře).
Vlastně to bude takový návrat k tomu, na co jsme zvyklí z minula. Cca dvě hlavní jídla (sobota oběd a večeře, případně ještě nedělní oběd) zajistíme vlastními silami. Ostatní stravu si každý přiveze…
V každém případě bude nutné uhradit polovinu ceny pobytu asi 2 měsíce předem. Cena pro jednoho se bude odvíjet od celkového počtu účastníků. Jednoduchá matematika říká, že při počtu 30 osob cena vychází na 1 000,-Kč/osoba. Každá „hlava navíc“ Cenu snižuje (když nás bude 35, vychází cena na cca 860,-Kč. I když připočítáme náklady na společnou stravu, pořád budou náklady nižší, než jsme platili Sigmě naposledy.
Proto Vás všechny žádám, abyste mi co nejdříve napsali, zda se svou účastí počítáte. Zálohové úhrady a do kdy je zaplatit sdělím až po Novém roce. Na stránky kde vybrané místo najdete je zde:
https://www.sternberskasportovni.eu/apartmany/
Tak to je zatím z mé a Františkovy strany vše. Dotazy směřujte na mou adresu. A dejte hlavně vědět, zda se vám nové místo pro sraz líbí. Termín srazu pro příští rok zůstává stejný, podle plánu, tedy 7. až 9. června 2024.
 
Váš Jirka Wilson Němec