Protokol o Sletu čarodějnic konaném ve dnech 3.- 5. června 2016

14.06.2016 06:52

Slétlo se jich dost. Pravda, některé jen tak proletěly, učinily krátkou či delší zastávku v průběhu pátečního dne, jiné zůstaly, a neprohloupily.

Dálavští se do rolí čarodějnic převtělili jen pro tentokrát. Novodobé každoroční setkávání někdejších vedoucích, praktikantů i samotných táborníků se podařilo nastartovat, tuším v roce 2011. Setkali jsme se tenkrát po létech na chatě Alena v Nových Losinách. Líbilo se nám tam a tak nás Alena přivítala i v roce 2012. Nebýt toho, že Nové Losiny jsou na víkend přece jen pro řadu z nás trošku z ruky, možná jsme Alenu navštěvovali i v dalších letech.

Rok 2013 nás zastihl v areálu koupaliště Ruda na Moravě. Tam se povedlo všechno. Skvělá a početná parta, počasí, program. Tam se nabilo energií hodně z nás a také touhou tu sérii setkávání nepřerušit. A když se naskytla příležitost využít zase naši Dálavu, sraz roku 2014 už zažila Dálava.

A letos tedy Dálava již potřetí za sebou. Ukázalo se, že skvělou duší našich setkávání je Martin Jiránek, který, nejenže se skvěle stará o naše žaludky, ale navíc nás poctí i soudkem piva grátis. Což ostatně učinil i Dan Schiner. Co je platné, že se všichni těšíme na sebe navzájem, když kdesi v podvědomí téměř každého číhá fakt, že se těšíme též na Martinova skvělá vepřová kolena a letos dokonce i neméně výborný guláš. O ten se do loňska se stejnou grácií staral Patrik Reich, který letos ovšem z neznámých důvodů skončil v roli „mrtvého brouka.“ Snad se jedná jen o letošní výpadek, protože Patrik do naší sestavy věrných bezesporu patří.

Díky rovněž patří Františkovi Parákovi s Mildou Ježkem, kteří přijeli, vyhrnuli rukávy a připravili v páteční podvečer kolbiště pro sobotní soutěže, hlavně pak šerm na kládě. Bohužel museli tentokrát odjet, aniž sami nezkusili, jak se jim dílo povedlo. Ostatní vědí, že povedlo náramně.

Stejně tak posloužila skvěle pec Ježibaby, kterou zajistila a přivezla Hanka Perníkářka. Ta mimo pec přivezla i nůši lahodných koláčků a perníků, které si každý mohl na místě dozdobit sladkou polevou.

Nedostatek nosů pro čarodějnice zachránila Bohunka, která jich přivezla snad deset, ne-li více.

Nejlepší masky dorazily z Bouzova. Marcela a Peťa Formánkovi se objevili stylově. Jejich čarodějnické převleky byly úžasné.

Mojmír Spurný, který předchozí srazy ve Žlebu organizoval, ale pak kvůli nemoci nedorazil, tentokrát vše zvládl. Byl na místě první a poslední odjížděl. Jako kapitán a to přes to, že naše „dálavská loď“ se nepotápí.

Letos jsme měli mezi sebou i šest dětí. Zárodek nového oddílu. Ti starší se už zapojili do soutěžení a někteří dokonce svému družstvu skutečně pomohli. Konečně v soutěžení jsme stihli všechno, jen na volejbal nedošlo, ale zase se odehrál turnaj v petangu, který vloni kvůli vysoké trávě hrát nešlo.

Honza Šustek, jak slíbil, tak udělal a nafotil přes zimu všechny kroniky a jejich stránky si můžete prohlédnout na uložišti Rajče. Odkazy, jsou na tomto webu Dálavských. Honzo díky.

Vůbec všem patří díky za výbornou atmosféru, vzájemnou výpomoc a elán, se kterým do soutěžení šli.

Snad se čarodějnický kros, souboj mušketýrů, přenos vajíčka ve lžíci, přenos dračího vejce, luštění tajné zpráva spojené se střelbou, vědomostní hra Hlášky a jiné, líbily. A protože už není, kdo by mě za jejich přípravu a realizaci pochválil, pochválím se sám.

A jaké téma bude příště? Dáme včas vědět. Co je jisté, je termín: 2. – 4. června 2017.

 

Váš Jirka Wilson Němec